Направи си сама: Каишки-въжета за сандали 

10.07.2015
Направи си сама: Каишки-въжета за сандали 

Лятото е перфектният сезон да разходите обувките си, в комбинация с тоалетите и аксесоарите с морска тематика. Какво по-добро от чифт готини сандали на токчета, украсени с красиво преплетени въжета, с които да отплавате към летния залез? Или ниски сандали с красиво преплетени въжета, с които да се разходите по плажа, привличайки много погледи? 

 

Какво ще Ви е необходимо:

 • чифт сандали на токчета.

Може да се ориентирате към телесен или по-ярък цвят в зависимост от предпочитанията. Не е задължително да са сандали на ток. Каишките изглеждат чудесно и на ниски сандали, защото не са прикрепени към обувките, така че може да ги сваляте и носите с други обувки, когато пожелаете.

 • памучно въже в неутрален цвят

 • ножици

 • лепило

 • конец, чийто цвят е близък до този на въжето

 • метални закопчалки и халки, които не са скъпи и можете да намерите във всеки магазин, в който се продават материали за изработка бижута

 

Как да направите каишките:

1. Започнете с отрязването на въжето. Направете две парчета, дълги около 70 см. всяко. Не е задължително да използвате тази дължина, може да я увеличите в зависимост от глезена си.

2. Облепете около краищата с тиксо, за да избегнете разплитане на въжето. След това сложете на върха на всеки край лепило и ги притиснете един към друг.

3. Повторете същото упражнение и с другото въже. Оставете лепилото да изсъхне.

4. Увийте конеца около тиксото, за да не се забелязва къде сте залепили краищата на въжетата. Запечатайте с малко лепило.

5. Това, което се е получило до този момент трябва да изглежда като снимка 5.

6. Завържете двойното въже на възел.

7. Сложете металните халки във всеки край.

8. В единия от двата края на въжето прибавете и закопчалка.

9. Повторете същото и за другото въже. Трябва да се получат две гривни за глезен, които можете да сложите над каишките на сандалите си и по този начин да добавите морски акцент към тоалета си.

 

И воала! Аутфитът, който ще допълни перфектно визията Ви, е разкроена пола и небрежен топ.

 

Забавлявайте се и се радвайте на лятото... И не забравяйте да поглеждате поне вежнъд седмично какво ново сме Ви приготвили в блога на bianki.com!