Интересни факти за животните, които вероятно не знаете

21.07.2015
Интересни факти за животните, които вероятно не знаете

Невероятно е колко много живтони съществуват в нашия свят. От малката бълха, до големия син кит, всяко животно притежава уникално качество, което го отличава от останалите. Дори да сте експерт по зоология, може да се изненадате от някои от тези факти за животните. Подгответе се да бъдете изумени от издръжливостта, физическите способности и очевидния блясък на тези прекрасни същества.

 

1. Домашна муха – техният кратък живот (14 дни) не пречи на музикалната им способност. Те бръмчат през цялото време в тоналност „Фа”.

 

2. Щраус – това животно може да бяга по-бързо от конете. А мъжкият шраус може да „реве” като лъв.

 

3. Прилеп – това е единственият бозайник, който може да лети.

 

4. Кенгуру – ако повдигнете опашката на кенгуруто, то няма да може да скача, защото я използва за равновесие.

 

5. Паяк – като цяло има 50 000 паяка на акър земя. Бас държа, че ще се огледате 2 пъти за паяци наоколо, преди да излезе навън, освен ако не сте човека от картинката.

 

6. Тигър – тигрите имат ивици не само върху козината си, но и по кожата. Два тигъра никога не могат да бъдат с едни и същи шарки, те са индивидуални.

 

7. Крокодил – ето и една пикантна новина, ако сте решили да бъдете следващият Стив Ъруин. За да избягате от хватката на челюстта на крокодил, пъхнете пръста си в окото му и той ще ви пусне незабавно.

 

8. Бълха – те могат да скачат до 200 пъти от тяхната височина. Това е все едно човек да скочи от земята до върха на небостъргача Емпайър Стейт Билдинг в Ню Йорк.

 

9. Котка – тези сладки същества имат по 32 мускула във всяко ухо. Не си мислете, че когато шепнете в съседната стая, те не ви чуват :)

 

10. Слон – те могат да помиришат вода от 3 мили. Също така слоновете са едни от трите бозайника, които преживяват менопауза. Другите два са гърбатите китове и жените.

 

11. Коала – тя обича само евкалиптови листа и нищо друго!

 

12. Бобър – тъй като техните зъби никога не спират да растат, те трябва постоянно да гризат предмети, за да поддържат дължината на зъбите си с нормална дължина. В противен случай, ако не ги поддържат, могат да пробият мозъка им.

 

13. Мравки – тези издръжливи същества никога не спят и нямат дробове.

 

14. Стриди – те могат да променят пола си в зависимост от това, кой пол е по-подходящ за чифтосване. Това говори за успешно приспособяване.

 

15. Пеперуда – пеперудите имат две сложни очи, състоящи се от хиляди лещи, но въпреки това, те могат да видят само цветовете: червено, зелено и жълто.

 

16. Охлюв – не правете това у дома, но ако откъснете окото на охлюва, ще му израстне ново.

 

17. Костенурка – може да разберете пола им по звука, който издават. Мъжките грухтят, а женските съскат.

 

18. Жираф – тези животни имат черно–сини езици и нямат гласни струни.

 

19. Катерица – може би ще искате да благодарите на катерица следващият път, когато се наслаждавате под сянката на дърво. Милиони дървета са засадени случайно от катерици, които заравят ядки и след това забравят къде са.

 

20. Гърбат кит – той издава най-силния звук, от което и да е същество на Земята. А Вие си мислехте, че най-силния звук идва от гласните струни на 2 годишното дете, което беше седнало зад Вас, последният път, когато летяхте със самолет, нали?

 

21. Куче – отпечатъците от кучешкият нос са толкова уникални, също както човешките и могат да бъдат използвани, за да ги идентифицират.

 

22. Морско конче – това е най-бавната риба, която се движи със скорост 0,01 км/час.

 

23. Прасе – прасетата комуникират постоянно. Над 20 звуци са били идентифицирани, с което е доказано, че прасетата използват този вид комуникация в различни ситуации. От ухажване на женската, до „гладен съм”.

 

24. Пудел – противно на общоприетото схващане, френските пудели, всъщност произхождат от Германия. Може би е по-добре да ги наричаме Гретел, вместо Фифи.