5 неща, които е по-добре да избягвате, за да задържите младостта на кожата си

05.06.2015
5 неща, които е по-добре да избягвате, за да задържите младостта на кожата си

Грижата за кожата не се изчерпва с продуктите, които използваме всеки ден. Много от нещата, които правим в ежедневието си, е възможно да повлияят върху начина, по който тя се чувства и изглежда.

 

Ето 5 от нещата, които са лоша вест за поддържането на добър вид на кожата:

 

1. Пренебрегването на физическата активност

Редовните тренировки определено оказват положително влияние върху сиянието на кожата. По този начин се стимулира кръвообращението, стягат се и се подсилват мускулите, така че кожата изглежда по-добре. Упражненията намаляват стреса, който оказва пряко влияние върху редица кожни заболявания (акне, екзема, косопад и др.). Намерете физическа активност, която Ви доставя удоволствие, без значение нивото на трудност и натоварване. Ако сте постоянни, кожата Ви неимоверно ще Ви се отблагодари.

 

2. Спането по корем или на една страна.

Не е градски мит - спането по корем или на една страна се отразява негативно върху кожата, тъй като натискът може да доведе до поява на бръчки и загуба на еластичността и. Макар за някои да е трудна позиция, спането по гръб е най-добрият вариант.

 

3. Непочистването на лицето вечер

През деня гримът или продуктите, които слагате върху кожата си, събират мръсотия и бактерии, особено ако живеете и се движите в урбанистична среда. Създаването на навика да измивате лицето си вечер значително ще облекчи кожата Ви. На повечето от нас се е случвало да заспиват с грим и чувството на другия ден не е особено приятно. Натрупването на това усещане води до кожни раздразнения и проблеми. Спането със спирала пък може да изсуши и изтъни миглите Ви. Не искате това, защото всеки изглежда по-млад с гладка кожа и дълги, гъсти мигли. 

 

4. Солариумът

Първо - съществува риск от развитие на ракови заболявания. Проучване показва, че посещението на солариум преди 30-годишна възраст покачва вероятността от поява на меланома (най-смъртоносната форма на рак на кожата) със 75%. Покачва се и рискът от меланома на очите, както и клетъчни карциноми. Второ - влияе зле на вида на кожата Ви. Солариумите водят до преждевременна поява на бръчки, отпускане на кожата и петна заради концентрацията на лъчите, които Световната здравна организация е определила като най-високо канцерогенни.

 

5. Неизползването на UV защита

Има причина това да е най-често проповядваният съвет за грижа за кожата. Употребата на продукт с SPF 30 или по-силен предотвратява всички симптоми на състаряването, тъй като около 90% от него е резултат от UV лъчите. Този щит предотвратява и раздразнението на кожни състояния като псориазис и розацея. Превенцията винаги е предпочитан вариант пред лечението, затова помислете за целогодишната UV защита, а не само през горещите месеци.

 Нова колекция дамски сникърси от bianki.com