7 вида обувки, които мъжете могат да носят в дъждовно време

27.02.2014
7 вида обувки, които мъжете могат да носят в дъждовно време

 

Да, мъжките обувки за дъждовно време са труден проблем. Докато марки като Hunter продължават да произвеждат високи, синтетични обувки, рядко ще видите господата да носят с гордост ботуши. В такъв случай какви са опциите за представителите на силния пол, когато времето се развали и земята подгизне? Имаме добри новини: има повече възможности, отколкото сте предполагали.

 

1. Ботуши до глезена - смятате, че чизми ботушите са прекалено женствени? Съществува изобилие от марки, които произвеждат мъжката версия на този вид. Те са с много по нормална дължина - до глезена. Отличават се е аеродинамични форми и неутрални цветове, които не крещят “ботуши за дъжд”.

 

2. Маратонки - няма как да отречем очевидното и ще потвърдим, че всъщност те са един доста благоприличен вариант за дъждовни дни. Тези с висока горна част, изработена от памук или велур не са достатъчно защитени, но кожените им събратя са изключително подходящи. Просто не стъпвайте директно в локвите.

 

3. Маратонки за дъжд - получавате най-доброто от двата вида обувки - маратонки и ботуши. На практика това са обикновени ботуши маскирани като високи маратонки. На пазара се предлагат модели, изработени от водоустойчив каучук. Цветът на материята се избира в съответствие със този на връзките и никой не би предположил, че не сте с традиционните си спортни обувки.

 

4. “Патешки” ботуши - тези са малко по-екстравагантен модел и не са особено подходящи за офиса. За мъжете с хубава, здрава фигура са напълно приемлив и дори модерен вариант.

 

5. Следващото ни предложение са ботуши малко по-стилни от “патешките”. Обикновено този модел е с типичната височина на подметката за мъжка обувка и с дължина до глезена. Имайте предвид, че не всички ботуши от този тип са непромокаеми.

 

6. За джентълмените, които искат да носят нормалните си обувки дори в мокро време ще предложим едно различно решение. Необходими са ви една бяла свещ, парче пчелен восък и тубичка козметичен вазелин. Съставките се поставят в тенджера и се нагряват на слаб огън докато се превърнат в течност. Тя се разпределя върху обувката с помощта на четка за зъби или друг подходящ уред. След като са добре намазани, обувките се сушат със сешоар или се пекат във фурна на 50 градуса. Желателно е, този полезен трик да се прилага само върху естествена кожа.

 

7. “Рибарски” ботуши - да, мъжете могат да носят модели, приличащи на автентични рибарски ботуши. Просто трябва да сте достатъчно сръчни за да ги събуете от краката си. Ако мислите, че това е някаква шега, вземете пример от принц Хари...