10 начина за по-дълги и по-гъсти мигли

19.06.2015
10 начина за по-дълги и по-гъсти мигли

Миглите - гъстите и дълги мигли са винаги стилни. Колкото по-дълги и по-гъсти са миглите, толкова по-добре, но тъй като не всички сме Ким Кардашиян, ние останалите, трябва да се „справим” с това, което ни е дадено по природа и ето как:

 

1. Качествена извивачка за мигли – скоро този аксесоар ще бъде най-добрият Ви приятел. Точно преди да извиете своите мигли, сложете извивачката под топла вода, за да може металната част да се нагрее - горе-долу на принципа на машата за коса. След това извийте миглите си, както го правите обикновено. Това ще даде на миглите Ви една по-драматична извивка, която ще остане през целият ден. Извийте миглите си леко 3 пъти, за по 3 секунди. Веднъж най-близо до клепача, след това по средата на дължината на миглите ви и накрая към върха на миглите. Винаги извивайте миглите си, преди да сте си сложили спирала, в противен случай, има опасност да залепнат за извивачката и да останат на нея.

 

2. Използване на боя за мигли – Този трик ще максимизира резултатите и ще прави миглите по-дълги и по-тъмни. И не само това - правилно подрабаната боя за мигли ще ги предпази от разяждащите химикали, които се съдържат в спиралите. Препоръчваме да търсите такива бои, които съдържат микро-фибри и витамин Е.

 

3. Внимателно избирайте спиралата си – Въпреки че на тубичката със спирала Ви обещават буквално всякакви чудеса (като добавяне на дължина, обем, дебелина), това обикновено не дава очаквания резултат. Причината е че в една такава малка тубичка не могат да се съберат толкова много ефективни съставки. Оценете какви са вашите мигли и вземете такава спирала, която да покрива само това, което Ви липсва. Обърнете внимание и на четката й. По-голяма и по-обемиста четка ще направи миглите вВ гъсти и обемни. А заострената четка ще добави дължина.

 

4. Черната спирала е универсална и дава на всички най-драматичният поглед – Не се страхувайте да опитате и кафява спирала, ако имате по-светла кожа и искате да постигнете по-мек вид.

 

Според нас, черната спирала изглежда страхотно на всеки. За да проверите дали една спирала е истински черна, може да драснете върху салфетка и да проверите дали няма сиви отенъци. Изберете кафява спирала, ако сте светло руси или червенокоси и искате по-естествен вид. Оставете модните цветове като синьо, зелено и розово на тинейджърите.

 

5. Ключът е в поставянето на спирала – Нанесете първият слой , докато държите четката хоризонтално и започенете да завъртате четката внимателно в основата на миглите. Това ще добави мигновена дебелина и ще създаде ефекта „очна линия”. Издърпайте четката през миглите като продължавате да въртите четката напред и назад. След като изчакате няколко секунди е време да нанесете вторият слой, който ще се погрижи за дължината на вашите мигли. Дръжте четката вертикално и с върха само добавяйте дължина към миглите си. О, и не се страхувайте да направите повече от 2 слоя!

 

6. За още по-драматичен поглед – Докато нанасяте първия и втория слой, потопете клечка за уши в бебешка пудра и леко нанесете от предната към задната част на миглите. Това ще даде повече издръжливост на спиралата.

 

7. Не забравяйте долните мигли – Ако вашите мигли са много къси и достигате трудно до тях, без да се изцапате под очите, има специални спирали с мъничка четка, която е направена за да достигне до тези къси и упорити мигли. Един допълнителен продукт и стъпка може да Ви изглеждат като досадна комбинация, но повярвайте ни, заслужават си.

 

8. Витамин B7 или Биотин – Тези две нещица влияят чудесно не само на косата, кожата и ноктите, но и могат да удължат миглите Ви и (евентуално) дори да предизвикат нов растеж. Опитайте да взимате по 5000 mcg дневно, но винаги е най-добре да се консултирате първо с вашият лекар.

 

9. Пазете миглите си чисти – Спането със спирала, може да увреди вашите мигли, като ги направи крехки и податливи на късане. Не забравяйте редовното им почистване вечер, за да ги запазите здрави и силни.

 

10. Чудесен начин за удължаването на миглите е използването на серум за растеж. Нанася се върху чисти мигли вечер, но не забравяйте, че ще отнеме поне месец, докато забележите някакви резултати. Psttt…този серум може да се използва и върху вашите вежди. Може също така да опитате нанасянето на тънък слой маслиново масло или кокосово масло, преди да си легнете вечер.

 

А когато стане въпрос за модерни и готини модели дамски обувки - bianki.com