Най-доброто вино за зодията Ви - ЧАСТ II-ра

19.08.2015
Най-доброто вино за зодията Ви - ЧАСТ II-ра

ВЕЗНИ

Вашето питие: Ризлинг

Защо: Повечето хора смятат Ризлинг за сладко вино, но то си пасва със всичко, дори с пикнатни храни. Тайната на добрия Ризлинг се крие в точната хармония между захари и киселини, комбинирани със силен аромат. Тук трябва да споменем, че в слаби години характерните за сорта киселини правят вкусът му да наподобява по-скоро на зелена трева, отколкото на плод.

 

СКОРПИОН

Вашето питие: Каберне Совиньон

Защо: На всички е известно, че това е една от най-страстните зодии, точно затова на Скорпионите им трябва едно питие, което е също толкова страстно.  А хубавото Каберне Совиньон няма да ги разочарова. Много хора не могат да определят съвсем точно кое ги прави толкова обсебени от този аромат на череши, примесен с тютюн, те просто знаят, че са обсебени. Тази съблазнителна аура на тайнственост не Ви ли напомня на някого?

 

СТРЕЛЕЦ

Вашето питие: Теран

Защо: Вие обичате да поддържате връзка с хората и уникалния вкус на това Словенско вино Ви дава точно тази възможност. Теран е с голяма плътност, сливов вкус и нотка на желязо, да – желязо, което не е като всичко което сте опитвали преди. Една глътка и ще искате да го споделите с всички, които познавате.

 

КОЗИРОГ

Вашето питие: Бордо

Защо: Както казва нашумялата певица Тейлър Суифт, “Ние никога не излзиаме от мода” - и вашето питие също не трябва да го прави. Бордото е класика, а козирогът, като човек, който оценява качеството и последователността, ще отдъхват спокойно, знаейки че всяка бутилка, която купят ще има плътен вкус.

 

ВОДОЛЕЙ

Вашето питие: Биодинамично вино

Защо: Вие сте известен с вашите прогресивни и хуманитарни възгледи и сте готови да опитате нещо ново, така че ако все още не сте пробвали био вино, то време е да го направите. Това вино се прави при строги земеделски практики, които се фокусират върху устойчивото развитие. Има остър тръпчив вкус, който е по-близо до кисела бира, отколкото до традиционно червено вино. Преди консумация го охладете във фризера за 30 минути и ще откриете вашата нова любима напитка.

 

РИБИ

Вашето питие: Вино Pétillant

Защо: Вие мразите да бъдете окачествявани или “затваряни в кутия". Вие просто си правите каквото искате. Tочно затова вашето вино кара хорадат да гадаят – шампанско и блясък – това е по-малката сестра на Шампанското. Не е толкова агресивно и няма добавени захари, което му придава пикантен и тръпчив вкус, който до голяма степен олицитворява вашия свободен дух, обичащ забавлениятаи своеволията.