Най-доброто вино за зодията ви - ЧАСТ I-ва

14.08.2015
Най-доброто вино за зодията ви - ЧАСТ I-ва

Знаете ли, че може да изберете следващата си бутилка хубаво вино на базата на неговият етикет или да изберете това, което е предназначено от “звездите” за Вас.

 

ОВЕН

 

Вашето питие: Оранжево вино

 

Защо: Вие не сте човек, който не се слива с тълпата, така че в един свят на червено и бяло вино Вие трябва да вземете вашето – оранжевото. Въпреки, че технически е направено като червеното вино, оранжевото вино е получено от бели сортове грозде, които са имали контакт с гроздовите ципи. Затова те са по-тъмни и по-наситени от белите вина. Иновативният начин, по който е направено, е идеалният избор за някой, който оценява оригиналността, колкото и Вие.

 

ТЕЛЕЦ

 

Вашето питие: Бароло

 

Защо: Вие разбирате, че не може съвършенството да се направи бързо (нека бъдем реалисти). Наслаждавате се на по-финните неща в живота, когато можете, което прави това вино на старият свят – иделано за Вас. Често наричан “Кралят на вината”, Бароло отлежава в продължение на 3 години, 18 месеца от които се съхранява в дъб. Ммм, да!

 

БЛИЗНАЦИ

 

Вашето питие: Шенин Блан

 

Защо: Вие искате да опитате всичко, което животът може да Ви предложи и рутината Ви отегчава до смърт, затова имате нужда от вино,  което е толкова гъвкаво, колкото вашият вкус. Виното Шенин Блан има освежаващ вкус, а неговите аромати на ябълка, мед, кайсия и орехи пасват добре със свичко – от свинско месо до суши.

 

РАК

 

Вашето питие: Зинфандел

 

Защо: Раците са познати като една от зодиите с най-труден характер, но веднъж като ги опознаете, те са едни от най-милите и гостоприемни хора. А виното Зинфадел е просто ей така – ако опитате глътка, веднага след отваряне на бутилката, всичко което ще усетите е алкохол. Ако го оставите 30 минути в гарафа обаче, плодовите му вкусове излизат, както и топлината, която се задържа дълго след последната глътка.

 

ЛЪВ

 

Вашето питие: Шампанско

 

Защо: Вие давате всичко за живеенето на добър живот (и празнуване), така че наистина няма друга напитка за Вас. Една чаша шампанско и една флейта в ръка са точните съставки за вашият отворен характер.

 

ДЕВА

 

Вашето питие: Пино Ноар

 

Защо: Девите са педанти, които вземат под внимание детайлите, а точно така е направено и Пино Ноар. Това вино е изключително чувствително към климатичните особености. Ако е засадено на място, където е малко по-горещо, гроздето ще узрее прекалено бързо, а ако е прекалено студено, ще измръзне. Като прибавим и това, че много скоро след гроздобера и по време на ферментация гроздето се превръща в трудна за обработка и лепкава каша, която изисква големи познания за направата му, направата на хубаво и качествено вино Пино Ноар си е истински кошмар за винарите.

 

Допадна ли Ви този интересен винен хороскоп :) Очаквайте много скоро и ЧАСТ 2!