Как да почистваме четките си за грим?

06.09.2015
Как да почистваме четките си за грим?

Преди да се впуснем в дълбоките води на темата, искаме да споменем колко е важно четката за грим да бъде качествена, но това което е също толкова важно е поддържането и чиста и дезинфекцирана, така че да издържи с години. Съществува голямо разнообразие от препарати за почистване на четки в магазините и различни уроци, които да Ви помогнат в почистването, но според нас наистина не трябва да е толкова сложно всичко това. Ние сме тук, за да опростим нещата и да Ви покажем един много лесен начин с бебешки шампоан и вода.

 

Разбираме, че почистването на четките за грим не изглежда като най-бляскавите задачи, но това е нещо, което трябва да бъде част от обичайният режим за красота. Само си помислете за всички замърсявания, които се натрупват върху тази четина и колко ужасно може да се отрази това върху кожата Ви, особено ако продължите да ги използвате в това състояние.

Пропускайки редовното почистване на четките, това може да доведе до запушени пори и появяването на пъпки.

 

Всичко, което е необходимо за почисването на вашите четки за грим е основно един хубав бебешки шампоан. Нека започваме!

 

Този урок за почистване е много бърз, лесен и много ефективен.

 

1.  Поставете четката за грим под хладка вода, като я държите насочена надолу, както е показано на снимката. Старайте се да не намокрите дръжката, особено в частта където е лепилото.

 

2. Тук вече преминаваме към истинската част - сложете малко количество шампоан в ръката си.

 

3. Започнете да правите въртеливи движения на четката, докато се получи гъста пяна.

 

4. След като смятате, че вече не излиза мръсотия от четката, може да изплакнете отново внимателно с хладка вода.

 

5. Изстискайте излишната вода от четката, като притискате с палеца и показалеца (вижте снимката). Ако излизащата от четката вода е все още мръсна, повторете процеса с почистването, докато се избистри водата. Чак след това може да преминете към следващата стъпка.

 

6. Използвайте кърпа или салфетка за подсушаването й.

 

7. Не забравяйте да почистите и другите си приспособления за грим, дори и извивачката за мигли. Отново използвайте бебешки шампоан, но конкретно този уред трябва да изплакнете много бързо.

 

8. Оставете четките за 1 нощ, за да изсъхнат добре.

 

Това е всичко! Бързо и безболезнено, нали? Следващият път, когато си помислите, че четката ви за грим е за изхвърляне, пробвайте първо да я почистите.

 

Ето и няколко полезни статии от нашия блог, от които ще научите как да поддържате и обувките си: