Няколко съвета при избора на удобни и стилни обувки

10.09.2014
Няколко съвета при избора на удобни и стилни обувки

Въпреки че закупуването на нови обувки изглежда лесно като добре оттренирано действие, все още някои дами продължават да пазаруват неудобни и несъответстващи на стила им обувки. Но защо е така? Защо излизаме с нагласата да си купим удобни и стилни обувки, а се прибираме с неподходящи за нашия крак и стил обувки?

 

Замислете се кога най-често излизате на шопинг, за да потърсите вашия чифт нови дамски обувки. Препоръчваме Ви да направите тоав в края на работния ден. Тогава краката Ви са отекли и така ще бъдете доста по-сигурни, че размерът харесаните модели обувки ще пасне на дължина и широчина, дори и при подуване на краката след продължително ходене или стоене прави.

 

Например, сутрин краката са отпочинали (освен ако не работите нощно време) и меренето на обувки ще Ви се стори по-лесна задача. Това обаче не значи, че когато краката Ви се подуят по-късно през деня, вие ще се чувствате комфортно с избраните обувки.

 

Ако предпочитате обувки на висок ток, за предпочитане е да са повдигнати на лека платформа. Това ще облекчи значително продължителното стоене или ходене пеш. Много от нас пробват обувки в седнало положение и често забравят, че когато се изправят, пръстите отиват още по-напред. Затова и разходката на обувките още в магазина е задължителна! Ако свободно помръдвате пръстите си в обувката, това е сигурен знак,че тези обувки са вашия размер.

 

Ако обувките ще бъдат носени с фин чорапогащник, то още при пробването им бъдете обути с такъв, а не с по-плътен и дебел чорап. Тук в ObuFki.com не препоръчваме пробването на спортни обувки или ботуши с тънък чорапн Причината е, че докато ги пробвате в магазина, може да са Ви удобни, но когато решите да ги носите с по-дебел чорап, вяротноста избраните обувки да Ви станат неудобни е голяма.

 

Твърде е вероятно при пробването на сандали или по-отворени обувки да Ви паснат и по-малки номерации - това се дължи на откритите пръсти. Така че не се притеснявайте да премерите подобни модели с половин или един размер по-малки.

 

Няколко съвета, приложими при избора на какъвто и да е тип дамска обувка:

 

Изберете обувки, които отговарят възможно най-добре на формата на краката ви. Уверете се, че най-широката част на краката ви удобно се вмества в широката част на обувките, когато стоите.

 

Добър трик е да се изправите и да помолите ваш приятел да очертае върху лист хартия формата на краката ви. Вземете листа с вас, когато си купувате обувките и се уверете, че обувката покрива напълно чертежа. Това може да ви се струва абсурдно или смешно, но би Ви спестило много болки, причинени от избора на неправилни обувки.

 

Избягвайте обувки, които се хлъзгат. Не купувайте обувки, чиято подметка е хлъзгава. Често подовете в магазините са гладки и е нормално триенето да е намалено, но ако с новите обувки се чувствате несигурни още в магазина, просто изпробвайте друг модел.

 

Ако си избирате обувка с ток, уверете се че той е здраво закрепен и стабилен. Разходете се. Преди да купите обувките, обуйте и двете обувки и се разходете с тях из магазина. Уверете се, че Ви пасват и че се чувствате добре в тях!