Грижата за Кожата през Есента

12.10.2015
Грижата за Кожата през Есента

Още през последните слънчеви дни от лятото е строго препоръчително да започнете да подготвяте кожата си за смяната на сезона. Лятото и жегите му вече отминават. Въздухът се насища с водни пари, в резултат на което става по-влажен - един сериозен фактор, с който няма как да не се съобразим. През есента освен повече влага има и така нареченото "Циганско лято", на което може и да се радваме, но кожата ни със сигурност страда. И не на последно място със средата на есента идват по студени дни, които също изискват специфична грижа за кожата на лицето и тялото ни.По време на преходните сезони, като пролетта и есента, кожата ни се нуждае от допълнително количество витамини и минерали. Тяхното подсигуряване може да стане по три начина:

 

1. Чрез повишаване на консумацията на полезни храни – плодове, зеленчуци и ядки.

2. С използването на маски за лице.

3. Чрез приемането на допълнително количество витамини А, Е и Ц.Когато говорим за грижа на кожата няма как да не споменем витамините. Освен придаването на здравина и запазване на по-дълго получения през лятото тен, допълнителното количество витамини и минерали ще предпазят по-дълго кожата ни млада, без бръчки.

 

Добрата грижа за кожата

 

През първите седмици на есента мажете кожата със крем за нормална кожа, защото влажността на въздуха е висока. Когато дойдат студовете е добре да използвате по-мазен крем за кожа, който да предотврати изсушаването й. Добре е да нанасяте крема половин час преди да излезете, за да може да попие хубаво.


Като добра практика за грижа на кожата е ако основата на вашия грим се поставя след като сте нанесли вече крема. Добре е поне един ден в седмицата да оставяте лицето си без грим.

 

Използвайте маски за лице!

 

Много жени знаят една от най-известните тайни за красиво лице и здрава опъната кожа. Това безспорно са маските за лице. Използването както на купешки, така и на домашни маски за лице дава много добри резултати при грижата за лицето през есента. Ако използвате домашно приготвени маски, препоръчваме Ви да наблегнете на маските за лице с моркови или краставици.

 

А когато дойде време за избора на нови готини дамски обувки за есента - в obuFki.com ще намерите точните за Вас!