Как да пием алкохол разумно

02.10.2015
Как да пием алкохол разумно

За повечето от нас да пием бързо питие след работа или да си наваксаме с чаша вино е нещо, на което да се насладим. Въпреки това, понякога тази една чаша лесно може да се превърне в две или три (или повече) и ние ще открием в себе си негативните ефекти на следващият ден - световъртеж, "тежка" глава и изгубени часове под завивките.

 

Твъре многото алкохол може да бъде опасен за нашето здраве, това е нещо, което всички знаем. Страничните ефекти от консумацията на прекалено голямо количество алкохол обхващат проблеми - от леко главоболие до по сериозно последствия, като например – увреждане на черния дроб и повишен риск от рак.

 

Ключът към предпазването от подобна съдба? Както повето неща в живота – УМЕРЕНОСТ.

 

Пиянството е описано като пиенето на повече от 6 единици алкохол на едно сядане (това е само около две големи чаши вино за теб и мен). Но има и друг проблем с алкохола. Една причина, която е твърде лесно да се забрави след дългия ден на работа – алкохолът съдържа калории. 7ккал на грам, за да бъдем точни! Това са 2ккал по-малко от тези в един грам мазнина. Така че, ако се опитвате да отслабнете, дори и лека до умерена консумация на алкохол би могла да дерайлира най-добрите ви усилия.

 

Една единица алкохол (8мл) съдържа около 56ккал- което прави пиенето на чаша вино равно на яденето на парче торта или пиенето на халба бира е равно на изяждането на голямо парче пица. Комбинирайки това с факта, че алкохолът стимулира апетита... може да видите по-големият проблем...

 

Макар несъмнено най-добрият вариант за вашето здраве и тегло (както и за банковата ви сметка) е да се намали алкохола до минимум, наслаждавайки се на ЕДНА чаша вино в петък вечер, едва ли е причина за тревога.

 

Ето и нашите топ съвете за разумно пиене на алкохол:

 

1.     Избирайте по-малки чаши – макар да звучи очевидно, по-добре излезте за малка чаша вино, вместо голяма такава и нека тя да е единствена и последна за вечерта.

2.     Пийте вода докато консумирате алкохол – това може да помогне за количеството алкохол, което ще изпиете и ще бъдете хидратиран.

3.     Здравословни причини...

4.     Избягвайте коктейли – особено тези, които са със сметана, захар и други сиропи.

5.     Смесете виното със сода или газирана вода – за да го разредите малко.

6.     При избора на смесители – да се избират ниско калорични или диетични.

7.     Всичкият алкохол съдържа приблизително еднакъв брой калории – така че се концентрирайте върху това какво пиете и с какво го разреждате.

8.     Бонус съвет – чаша шампанско е само една единица (и се предлага в малка чаша!) така че, ако се чувствате опиянени, тогава защо не похарчите малко повече, за да консумирате по-малко.

 

А ако не си падате по алкохола и предпочитате да инвестирате парите си в хубави неща - Новата Колекция Обувки 2015/2016 е Тук!